Cara membuat topeng untuk menghilangkan bintik hitam

Tips Kecantikan Wajah
1) Campur madu, jus limau, garam atau krim segar dan baking soda akan menghilangkan komedo, bintik-bintik hitam dan jeragat.

2) Tapis kuning telur putih, gunakan putih telur dengan menerapkannya ke seluruh muka dan leher anda. Baunya sedikit tidak menyenangkan tetapi masih memberikan hasil yang terbaik daripada mana-mana kaedah lain.

3) Mengisar oat dan yogurt menjadi campuran halus dan meletakkan pada muka dan leher. Anda juga boleh menambah satu sudu minyak zaitun dan jus limau untuk campuran. Menerapkan campuran ini pada muka memberikan anda penampilan yang lebih muda dengan melepas kedutan dan parut di muka.

4) Menyapu epal cedar cuka lembut pada muka dan urut dalam gerakan melingkar dan biarkan kering selama lima belas minit dan kemudian basuh muka.

5) Tambah madu dengan serbuk kayu manis, campurkan dengan teliti dan menyapu pada muka. Cuci setelah ianya kering dan lihat hasilnya sendiri!

6) Oleskan minyak pokok teh pada wajah untuk mendapatkan hasil yang baik. Biasanya minyak boleh digunakan pada waktu malam sebelum tidur untuk mendapatkan cahaya yang tinggi untuk kulit.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.