Rawatan muka untuk jerawat

Rawatan muka untuk jerawatKupas kulit ubi sedikit dan kemudian potong dan sapukan di seluruh muka anda. Alternatif lain adalah dengan menggunakan jus bit pada wajah dan tunggu sehingga ia menjadi kering. Cara ini membantu dalam pembersihan jerawat dan juga meningkatkan corak warna.

Buatlah pes tanah liat dengan menambah air mawar atau minyak dengan tanah liat dan menggunakan pes ini pada wajah. Topeng tanah liat memberikan rasa kurang menyenangkan dan rasa gatal pada wajah, tetapi membunuh semua kuman dan debu di wajah. Selepas mencuci, anda akan melihat tekstur yang berbeza pada muka.

Minum banyak air untuk mengelakkan dehidrasi dan menambah lebih banyak buah-buahan seperti oren, delima sama ada mentah atau dalam bentuk jus. Carrot jus ubi bit juga menambah lebih banyak vitamin untuk muka dan badan anda.

Pilihan lain adalah untuk mencampur jus timun dan jus limau nipis, satu kuantiti setiap masa. Sapukan pada kawasan yang dilingkari gelap dengan menggunakan kapas dan biarkan sehingga kering selama 15 minit. Lakukan selama dua kali seminggu dan ini akan menghilangkan gelap pada lingkaran mata.

Susu mentah mempunyai semua vitamin yang diperlukan untuk kulit anda. Menerapkan susu mentah pada wajah akan menjadikan kulit anda berseri, menghilangkan semua debu dari muka dan memberi kelembapan pada kulit.

Ambil tepung atta, tambah sedikit susu atau air ke dalam tepung dan buatnya menjadi pes halus. Letakan pes pada muka. Ia kelihatan seperti tanah liat. Selepas itu akan kering, ia kelihatan seperti lumpur di muka anda. Cuci muka anda dengan air sejuk. Tada!

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.