Cara Untuk Meningkatkan Pencerahan Kulit Wajah

Kecantikan tips untuk meningkatkan nada kulit wajah anda
Bahan-bahan: 1 cawan serbuk kunyit dan Susu 1/2 cawan
Prosedur: Campurkan serbuk kunyit dan susu dan buatnya menjadi pes halus. Sapukan pada wajah dan urut muka dengan jari anda dalam gerakan melingkar selama 10-15 minit dan kemudian basuh muka anda.

Bahan-bahan: 1 cawan dadih
Prosedur: Sapu dadih di seluruh muka anda dan tunggu sehingga ia kering sepenuhnya. Lap muka dengan span yang dicelupkan ke dalam air mawar.

Bahan-bahan: Daun ketumbar
Prosedur: kisar daun ketumbar dengan air mawar sehingga ia lumat. Sapu pes pada muka anda dan biarkan ia kering. Setelah kering, bersihkan dengan air mawar dicelup kapas.

Bahan-bahan: Gandum tepung
Prosedur: Campurkan tepung gram dan air mawar sehingga menjadi pes halus dan sapukan pada muka anda. Biarkan kering selama dua puluh minit dan basuh sisa anda dengan ais atau air suam. Anda juga boleh mengikut prosedur ini di seluruh badan anda.

Bahan-bahan: minyak zaitun dan minyak buah badam
Prosedur: Membuat campuran minyak zaitun dan minyak badam kemudian menerapkannya ke seluruh muka dan badan anda. Urut wajah anda dengan lembut dalam gerakan melingkar. Terus melakukan itu selama sepuluh hingga lima belas minit dan kemudian basuh muka anda.

Bahan-bahan: jus limau Madu
Prosedur: Campurkan dua sudu jus limau nipis dengan satu sudu teh madu dan memohon pada muka dan biarkan ia seperti untuk sementara waktu. Selepas sejam atau setengah cuci muka dengan air ais dan melihat perbezaan

Makanan untuk makan:
-Sekurang-kurangnya lima jeruk atau delima sehari
-Kurangkan makanan berempah dalam makanan harian.
-Minum banyak susu mentah dan buah-buahan segar akan meningkatkan complexin kulit anda
-jangan lupa untuk minum air yang banyak juga!

Produk terkenal untuk menggunakan:
L’Oreal cream
Pigeon products

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.