Tips Kecantikan

Tip Wajah Cantik


www.gayahidupsihat.com


Tips kecantikan untuk mengelakkan kekeringan pada kulit

Basuh muka sekurang-kurangnya dua kali sehari dan bila merasa kulit kering.

Potong timun dan gaul menjadi pes halus dan tambahkan satu sudu madu ke dalam pes. Sapukan campuran lembut di atas kulit dan leher untuk menambah kelembapan pada kulit anda dan untuk mengelaknya daripada kering.

Sapukan minyak zaitun atau minyak badam pada muka dan badan kemudian, urut dengan lembut untuk sementara waktu. Kaedah ini akan mengelakkan kekeringan dan juga memberikan kulit yang gebu.

Panaskan air sehingga anda merasa mendidih kemudian letakkan muka berhadapan air panas yang sedang mendidih itu, biarkan wap air membasahi seluruh muka. Kaedah ini memberikan kelembapan pada kulit dan juga menggosok debu dari lapisan dalam kulit.

Ambil lidah buaya, kupas kulit lidah buaya dan sapukan pada wajah. Anda juga boleh menggunakan gel lidah buaya pada wajah. Ia menjadikan kulit berseri dan kelembutan untuk mempunyai sentuhan halus.

Susu mentah mempunyai semua vitamin yang diperlukan untuk kulit anda. Menerapkan susu mentah pada wajah akan menjadikan kulit anda berseri, menghilangkan semua kotoran dari muka dan memberi kelembapan pada kulit.

Makan sayur-sayuran dan buah-buahan segar seperti lobak merah, kacang, ubi, anggur, epal hijau, oren. Ia akan menjadikan kulit anda sihat dan berseri.

Minum air dan protein yang sihat seperti kacang almond dan kacang mete akan membuat kulit anda sihat.

Gunakan krim pelembab waktu siang dan malam setiap hari tetapi pastikan anda menggunakan produk yang terbaik yang sesuai dengan kulit anda

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.