Tips untuk menghilangkan rambut yang tidak diingini

Tips Kecantikan Wajah
Ambil betik mentah, potong-potong dan kisar menjadi lumat. Campuran pes betik dengan serbuk kunyit dan letakan di wajah. Sapukan pada wajah dengan lembut dan urut untuk sekurang-kurangnya 15 minit. Kemudian basuh dengan air bersih dan lihat perbezaan.

Buat campuran serbuk betik, serbuk kunyit, tepung gandum, lidah buaya, minyak sawi(mustard oil)dan minyak atsiri(essential oil) menjadi pes halus dan sapukan pes ini pada wajah. Urut dalam arah yang bertentangan pertumbuhan rambut wajah. Biarkan hingga kering selama 15 hingga 20 minit. Gunakan kain bersih untuk bersihkan. Lap ke arah yang bertentangan pertumbuhan rambut. Setelah selesai mengelap, cuci muka dan sapukan sedikit minyak pada muka sebagai pelembab.

Buatlah pes daripada tepung kacang panjang, susu, serbuk kunyit dan krim segar. Sapukan pes ini pada wajah di mana anda mendapati rambut yang tidak diingini dan urut perlahan-lahan dalam gerakan membulat. Biarkan ia kering selama 30 minit dan bersihkan dengan kain yang bersih dalam arah yang bertentangan pertumbuhan rambut. Kemudian basuh muka dengan air ais.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.