Tips untuk wajah bersinar

TIPS KECANTIKAN WAJAHMemakai losyen pelindung matahari apabila anda keluar bagi melindungi kulit anda daripada sinaran matahari akan menjadikan kulit kelihatan sihat dan muda.

Makan makanan yang sihat seperti buah-buahan kering, kacang, madu, Susu dan lain-lain.

Ambil vitamin dan tonik untuk membantu kulit anda bersinar. Tetapi, pastikan vitamin dan tonik yang anda ambil tidak mengandungi bahan yang terlarang dan jika anda alergi kepada beberapa bahan pastikan terlebih dahulu ubat tidak menngandungi bahan tersebut.

Kupas kulit jeruk, campuran kulit oren menjadi pes halus dan menerapkannya di muka anda. Menerapkannya pada waktu malam sebelum anda pergi tidur dan mencucinya di pagi hari akan memberikan hasil yang baik.

Menerapkan minyak neem setiap hari sebelum anda tidur akan membunuh semua kuman, minyak ini bertindak sehingga ke lapisan bawah kulit dan akan memberikan cahaya baru kepada wajah.

Minum sesudu wain merah setiap hari atau menyapu anggur merah pada muka dan leher kemudian mencucinya dengan air mawar biarkan kering kemudian cuci selepasa 15-30 minit. adalah satu lagi fakta untuk membuat cahaya kulit anda.

Ambil tepung atta, tambah sedikit susu atau air ke dalam tepung dan buatnya menjadi pes halus. letakkan pes pada muka. Ia kelihatan seperti tanah liat. Selepas itu akan kering, ia kelihatan seperti lumpur di muka anda. Cuci muka anda dengan bersih menggunakan air sejuk dan lihat hasilnya :)

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.