Produk RA8 COSMECEUTICAL

RA8 Cosmeceutical

peroduk kecantikan ra8

RA8 Cosmeceutical (RA8) merupakan salah satu produk buatan syarikat tempatan yang diformulasikan oleh SIRIM Berhad.  RA8 produk anti penuaan, sesuai untuk mengekalkan keanjalan kulit serta mengurangkan kedutan pada wajah.

RA8 Cosmeceutical diambil nama kerana produk ini termasuk dalam kategori kosmetik dan farmaseutikal.  Iaitu produk 2in1, bukan sahaja berfungsi untuk kecantikan wajah semata.  Namun ia juga berupaya untuk merawat kulit wajah.

RA8 produk semulajadi berasakan hidupan laut.  Kaedah penghasilan produk ini melalui teknologi pemprosesan secara saintifik menggunakan teknik penapaian.  Tidak dinafikan, hidupan laut dipenuhi dengan khasiat tertentu selain dapat meningkat sintesis kolagen, antioksida, membantu pembaharuan sel kulit dan membantu memudarkan jeragat/pigmentasi (disebabkan faktor hormon selepas bersalin atau faktor cuaca terik/haba yang tinggi).  Ia juga dirumus khas sebagai sunblock, yang mampu melindungi kulit dari sinaran UVA(ultra violet aging) dan UVB(ultra violet burn).

Boleh didapati dengan set lengkap yang terdiri dari Refreshing Cleanser, Renewal Skin Creme dan Regenerative Serum.  Tersedia juga dalam set kit permulaan (untuk set percubaan) dengan harga yang sungguh berpatutan.

Masih baru menempah nama dalam arena pasaran tempatan, jadi tidak hairanlah jika  produk RA8 ini masih belum mendapat tempat di hati pengguna.  Namun yang uniknya, produk RA8 Cosmeceutical telah Berjaya menembusi pasaran antarabangsa seperti di United Kingdom (UK) dan juga di Emiriah Arab Bersatu (UAE).  Sekali lagi produk ini memberi khabar gembira kerana berhasil mendapat tempat di hati pengguna di luar negara.

Sekaligus pernah mendapat pengiktirafan dari SEOUL INTERNATIONAL INVENTION FAIR (SIIF) 2009, BIOMALAYSIA AWARD 2009, ITEX 2009, BIOINNO AWARD 2009 dan MALAYSIA TECHNOLOGY EXPO (MTE) 2009.

RA8 Cosmeceutical (RA8) merupakan produk tempatan bertaraf produk jenama terkenal antarabangsa.  Rasailah kesegaran serta hasil produk RA8 Cosmecetical, dan serlahkan pesona dirimu.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.