Cara hilangkan Kelumumur


Cara menghilangkan kelumumur anda!

Disini saya terdapat beberapa tabiat untuk anda amalkan dan beberapa cara semulajadi untuk mengatasinya.

Nutrisi :

Megurangkan pengambilan gula dan kanji halus(i.e beras yang dirawat yang berlebihan) ketika anda cuba menghilangkan kelumumur kerana ini boleh memburukan lagi jangkitan yis bermaksud menambah burukkan lagi keadaan kelumumur anda!

Mencuci rambut : 

Ketika anda sedang mandi atau mencuci rambut pastikan anda mengurut-urut kepala mengunakan jari untuk melonggarkan dan menanggalkan kulit kepala yang telah mati, ini membantu menghalang keadaan terus terjadi. Cuba cuci rambut anda setiap hari sehingga kelumumur anda hilang, gagal untuk mencuci rambut adalah antara penyebab utama kejadiaan ini berlaku dan pastikan pencuci rambut anda sejuk kerana ini membantu menghilangkan kelumumur!

Conditioner rambut : 

Pada sesiapa yang menggunakan conditioner rambut, cuba elakkan daripada kena kulit kepala anda dan hanya mengenakan pada hujung rambut,ini kerana conditioner rambut boleh menyumbat liang dan menganggu penyembuhan kulti kepala anda.

Cuci tangan selepas memberus dan mendandan rambut : 

infeksi kulat amat amat mudah tersebar, dan ini boleh mengakibatkan ianya tersebar dibahagian tubuh anda dan boleh mengakibatkan jerawat dan sebagainya. Begitulah pentingnya untuk memcuci tangan setelah melakukan akitivi tersebut.

Nutrisi dibawah ini boleh membantu mengatasi masalah ini!

-Chromium, Gynema Sylvestre, Alpha-Lipoic Acid dan Vanadyl Sulfate ialah herba yang membantu mengawal gula darah(blood sugar), dan ini membantu untuk menormalkan kandungan gula
pada darah dan sekaligus menghalang infeksi tadi dari terus dibekalkan makanan.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.