Putihkan Gigi Dengan Tiga Bahan Ini

Kembalikan keputihan gigi anda dengan hanya menggunakan HALIA, SERBUK PENAIK DAN MINYAK KELAPAKetiga-tiga bahan ini bukan sahaja dapat memutihkan gigi secara neutral dan tidak merbahaya malah ia juga turut membantu gigi dan gusi anda melawan jangkitan dan keradangan serta pereputan gigi.

Anda juga boleh menggunakan bahan ini untuk melegakan sakit gigi akibat gusi yang sensetif dan untuk menghalang pembawa bakteria serta untuk nafas yang berbau.

Bahan-bahan ini dipenuhi dengan bahan anti-radang dan anti-virus, jadi bahan-bahan ini akan memastikan gigi anda sentiasa sihat, putih, bersih dan berkilau berserta perlindungan semulajadi untuk jangka masa yang panjang.

www.gayahidupsihat.com

Cara-cara penyediaan

-4 sudu besar serbuk halia
-2 sudu teh sebuk penaik
-2-3 sudu besar minyak kelapa

Kemudian, campurkan serbuk penaik dan minyak kelapa tadi kedalam serbuk halia. Kacau bahan-bahan tadi sehingga ia menjadi seperti satu pasta yang tebal dan siap!

Kini anda boleh cuba letakkan pasta yang anda buat tadi atas berus gigi, anda boleh menggunakan berus yang sudah berguna mahupun yang baru, kemudian buat seperti mana yang anda biasa lakukan dengan meletak ubat gigi lain.
Cuci mulut anda dan lengkap. Amalkan perbuatan ini setiap hari dan gigi anda pasti sihat, kuat dan putih!

p/s : anda boleh simpan pasta yang anda buat tadi didalam bekas untuk penggunaan seterusnya.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.